Doom a februári GameStarban!

Mihelyt megláttam, hogy a februári GameStar borítója így néz ki, indultam is a boltba megvásárolni az újságot, amiben 4 oldalnyi tömény jóság volt a május 13-án megjelenésre kerülő Doomról!

GameStar februári borító

A cikkben több érdekes infót és újdonságot is írnak a játékról. A játékban nem lesz életerő regenerálódás, lesz viszont másodlagos tüzelési módja a fegyvereinknek, amire eddig a Doomban nem láttunk példát. Természetesen a játékban fellelhető összes fegyvert egyszerre magunknál tarthatjuk, az említett másodlagos tüzelési módokra pedig úgy tehetjük rá a kezünket, hogy megkeressük az azokat szállító drónokat.

Fontos megemlítenünk a glory kill lehetőséget, amit a trailerekben már rengeteget láthattunk. Ez annyit tesz, hogy amennyiben komolyan megsebesítjük az ellenfeleinket, akkor az néhány másodpercig tehetetlenül fog állni, ezzel pedig a kezünkbe helyezi az életét. Ilyenkor gyorsan megközelíthetjük és igen látványos és brutális módon véget vethetünk szenvedéseinek. Az ilyen kivégzések alkalmazásakor jutalmat (elsősegélycsomagot, páncélt, lőszert, stb.) kaphatunk.

A Doomban is meg fog jelenni a szerepjátékokból ismert karakterfejlődés. Ez a Doomban az argent cell névre keresztelt, fehér ládákban tárolt, ragyogó gömböket jelenti, amelyekkel életerőnk, páncélzatunk és lőszerkapacitásunk határait tágíthatjuk. Az elit őröktől elszedett enchancement tokenek révén egyebek mellett felszerelésünk hatékonyságát vagy karakterünk mozgékonyságát javíthatjuk. További bónuszokhoz is juthatunk, például lelassíthatjuk az időt, ha életerőnk 25% alá esik.

A Doom idei részében ismét nem fogunk találkozni gondosan megírt forgatókönyvvel, hiszen már megint mi vagyunk az ügyeletes senki, aki tengerészgyalogosként tér magához a UAC komplexumához tartozó bunkerban a Marson. Visszatérnek a kulcskártyákkal nyitható ajtók és a pálya egyes részein gondosan elrejtett fegyverek. A cselekmény részleteit naplókból és hangjegyzetekből ismerhetjük meg. A Doom helyszínei részben hasonlítani fognak a Doom 3 egyes helyszíneire, hiszen itt is meg fogunk fordulni a vörös bolygó felszínén, ipari komplexumokban, laborokban és természetesen a pokol mélyére is ellátogatunk.

A Doom SnapMap (a játékba integrált szerkesztő) segítségével egy és többjátékos, illetve kooperatív tartalmakat is létrehozhatunk. A térképek alaprajzától kezdve a berendezésen át az ellenfelek elhelyezéséig minden a mi kezünkben összpontosul majd. A fejlesztők részletes tutoriallal és előregyártott térképek példáin tanítanak meg minket a kezelésére.

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok