Elindult a doomszinkron.dotnest.com!

Sziasztok!

2016. február elsejével elrajtolt a doomszinkron.dotnest.com oldal!

Az oldal célja, hogy a Doom 3 szinkron és a Doom 3 Resurrection of Evil magyar szinkron elérhetőségét biztosítsa az internet lakói számára, továbbá, hogy friss híreket közöljön az idén megjelenő Doom-ról (ha néha Doom 4-nek fogom írni, akkor azért előre is elnézést). Én, mint a Doom 3 és az id Software nagy rajongója, már nagyon-nagyon várom az új részt, az pedig, hogy részt vehettem a Doom alfa tesztben (amely nagyon megtisztelő volt számomra) csak tovább növelte a várakozásaimat a játék felé.

De, akiknek az egész magyarországi Doom mizéria nem világos, hadd mutatkozzam be...

Domonkos Gábor vagyok, 2005. január 27-én vásároltam meg a hababa.hu domaint, amivel elkezdődött a hababa.hu oldal 11 éves pályafutása. Az oldalt kezdetben azért hoztam létre, hogy a már számomra akkor is kedves webfejlesztéssel egy picit alaposabban meg tudjak ismerkedni. Ez egészen onnan kezdődött, hogy a tárhelyre az 56k-s modemmel felcsordogáló első html oldalak még Microsoft Word-del készültek. Ezt váltotta a Macromedia Dreamweaver mx 2004, majd pedig elkezdtem használni az első CMS-t az oldal további fejlesztéséhez, ő volt a Joomla, ami a hababa.hu-t az élete végig elkísérte. Nagyon szerettem, mind a mai napig egy nagyon jó CMS-nek tartom a Joomla rendszert.

2014 volt az az év, amikor már az egyéb elfoglaltságaim annyira kezdtek besűrűsödni, hogy már semmi időm nem volt a hababa.hu továbbfejlesztésére, de még új cikkek írására sem. A hababa.hu-ra 2014-ben összesen 3 cikket írtam, 2015-ben pedig már egyet sem. Ekkor már körvonalazódott bennem, hogy a site fenntartásának már sok értelme sajnos nincsen.

Viszont rengeteg olyan tartalom gyűlt itt össze az egy évtized alatt, amit szerettem volna megőrizni a jövő számára. Így jött az ötlet, hogy készüljön egy csak a Doom-ról és a Doom szinkronról szóló oldal, amely méltó utódja lesz a hababa.hu-nak is azzal, hogy az ott összegyűlt személyesebb információk számára archívumként is szolgál. Így született meg a doomszinkron.dotnest.com. Az oldal papíron 2016 február elsején indult, de ez koránt sem azt jelenti, hogy az oldal teljesen készen van. Akik 2016 első felében látogatják meg az oldalt, szembesülhetnek a szinte még nem létező dizájnnal és rendezetlenséggel. Ennek az oka egyszerű: a hababa.hu oldal 2016. február 18-án kerül lekapcsolásra és szerettem volna ha lett volna olyan időszak, ahol ez a két oldal párhuzamosan tud működni egymás mellett. Nos, úgy néz ki ez sikerült.

Ezen oldal természetesen szintén kialakításra fog kerülni és méltó helye lesz a magyarországi Doom közösségnek, ehhez mindössze még egy kis türelmet kérek részetekről. Ha valakinek bármi ötlete/javaslata van az oldal szebbé tétele érdekében, az építő jellegű kritikájával nyugodtan szóljon hozzá ehhez a cikkhez, vagy dobjon egy mailt a [email protected] e-mail címre.

Köszönöm a megtisztelő figyelmeteket és türelmeteket! :)

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok