2008 második félév

A Doom 3 Szinkron prezentálásáról szólt a nyári időszak vége. Készítettem egy egyszerűbb videót, mellyel úgymond reklámozni kívántam a szinkront és egy kicsit csigázni is szerettem volna a népet. Nem volt egy nagyon bonyolult videó (hisz annyira nem értek hozzá), de nektek tetszett és ez volt a lényeg.
Aztán frissítettem a Minden más menüpontot is, ahová egy olyan leírást készítettem, mely alapján youtube-ról a zenéket és a videókat menthetitek le a gépetekre. De valahogy nem úgy ment ez a menüpont ahogy kellett volna. Ötletem sem nagyon volt, meg időm se, hogy ilyen egyéb jellegű dolgokat pakolgassak fel az oldalra. Ez az oldal egyszerűen nem erről szól. Így hát ez a menüpont 2009 elején bezárta kapuit. Talán majd máskor, talán majd valami más lesz helyette.
A galériánk viszont szépen bővült. A szegedi nyaralásról is tettem fel képeket. Továbbá ott volt az a bizonyos Tiesto koncert a Főnix Csarnokban szeptemberben. Nah, ezt nem lehetett kihagyni. Nagyon jó képek készültek a buliról és mi is készítettünk párat. Ezeknek a keverékéből tettem fel párat. Aztán Máté szülinapi bulijáról is pakoltam fel pár képet, hogy jobban megismerjetek minket. Smile
Ekkor kezdtem el tanulni Visual Basic-kel programozni, amit azóta is űzök és szeretném egy elég magas szintre fejleszteni eme tudásomat. Engem az ilyenek nagyon érdekelnek. Tudom, nem könnyű, de megpróbálom. Remélem lesz annyi akarat bennem, hogy végig tudom csinálni.
Repült az idő és elérkezett a 19. születésnapom. Most nem csináltam olyan felhajtást, mint a 18.-ra, csak egyszerűen szűk baráti körrel megünnepeltük. Majd a 20.-ra szeretnék még valamit kitalálni, de ez még bőven a jövő kérdése.
A Doom 3 Szinkron (Mars City)-vel kapcsolatos szavazás lezárás is sorra került. Szerencsére a szavazók 56%-a teljesen meg volt elégedve vele, míg 30%-uk mondta azt, hogy elég jó lett. Smile
Aztán egy új partnerrel gazdagodott az oldal. Ez pedig a fightlovedjs oldala volt, akik egy környékbeli fiatalokból álló csoport. Hobbiszinten foglalkoznak mixelgetéssel és az oldalra ezeket a mixeket tették fel. Később én is a csapat tagja lettem és nekem is került már fel mixem erre az oldalra. Továbbá amikor csak időm engedi segítek nekik az oldal szerkesztésében, mind kinézetileg mind kódilag egy kicsit.
Aztán felkerült a Doom 3 szinkron DEMO, amiről a blogban írtam részletesebben. A DEMO hibás hangjait javítgattuk és terveztünk még plusz pályákat is hozzá. Sokat gondolkoztunk rajta, de még egy utolsó ízelítőt jó ötletnek gondoltunk a teljes megjelenése előtt. A Doom 3 Szinkron DEMO v2.0-át viselő kiadás készültségi szintjét egy táblázattal próbáltam illusztrálni. Minden pálya a táblázat egy sora és amelyik elkészült, annak háttérszínét zöldre váltogattam. Minden frissítés alkalmával kaptatok egy frissült táblát is, ez alapján nyomon tudtátok követni, hogy hol tartunk jelenleg a szinkronnal.
Nemsokkal később kaptunk egy olyan ötletet, hogy mi lenne ha nyitnánk egy klubot az iwiw-en a Doom 3 Szinkron számára. Ebben a klubban lennének azok, akik a szinkronba akármilyen formában, de a segítségünkre voltak. Megtetszett az ötlet és nem sokkal később megjelentünk az iwiw-en is.
Átestünk még egy születésnapon. Pontosabban a Doom születésnapján. Ennek alkalmából egy kisebb hírt közöltem le a készítőkről és magáról a Doomról. Boldog 15. születésnapot Doom! Ekkor dőlt el az is, hogy a DEMO v2.0 megjelenési dátuma csúsztatva lesz, mégpedig január 27-re. Ekkor volt ugyanis 4 éves az oldal és így egyszerre két dolog miatt is örülhetünk. Smile
Végül elérkezett a Szilveszter. Tavaly is készítettem már egy részletesebb statisztikát az elmúlt évvel kapcsolatosan, gondoltam idén is megteszem. Az oldal statisztikai szempontból szerencsére elég szépen alakult. A látogatók száma is megduplázódott és a látogatottság sem csökkent semmivel a 2007-es évhez képest, sőt elmondható, hogy valamivel talán meg is nőtt ez a szám. Megköszöntem mindenkinek a munkáját. Mindent, amit a szinkron és az oldal fejlesztése és jobbá tétele érdekében tett.
Kisebb fejlesztésként elmondható, hogy a bejelentkezés menüpont ezentúl minden oldalról elérhetővé vált. Tehát nem csak a kezdőlapon tudtok bejelentkezni/regisztrálni, hanem mindenhonnan. Plusz alatta megjelentek a Statisztikák, mely mutatja az oldal tagjainak a számát, a hírek számát és, hogy hány látogatója volt eddig az oldalnak 2005 januárja óta. Ez azért mutat magasabb értéket, mert régebb óta számol, mint az alatta lévő nagy sárga számláló.
2009 elején érkezik a Doom 3 Szinkron DEMO v2.0 és már a teljes szinkront is nagy valószínűséggel ki fogjuk adni. A nyáron pedig szeretném az oldalt egy komolyabbá varázsolni. Egészen az alapoktól szeretném újra rakni az oldalt és valami teljesen más kinézetet szeretnék neki biztosítani. Valami újabbat, valami jobbat. De ez még elég egy távoli jövőkép.

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok