2010 első félév

2010 első frissítéseként egy mix került fel az oldalra, amiben a 2009-es év legjobb zenéit válogattam össze. Majd január 28-án 5 éves lett az oldal. Február elején a Doom 3 szinkron letölthetővé vált a Magyarítások Portál Játékszinkron Stúdió aloldaláról is. De sajnos jutott idénre is a rosszból. 2010 március 31-én az extra megszüntette az ingyenes szolgáltatásait. Így sajnos búcsút kellett intenünk a doom3szinkron.extra.hu oldalnak, amit a mai napig nagyon sajnálok. Az oldal 2 évet élt meg.
Továbbá próbálgattam egy kicsit helyrerázni a linkeket. Volt közöttük olyan is ami már totálisan nem működött, meg volt olyan is, ami másik oldalra költözött el. Sikerült elérni azt, hogy a linkek közül egyenlőre mindegyik normálisan működik. Smile
Eléggé rég óta terveztem, hogy csinálok valami olyasmit, hogy a hírekhez hozzá lehessen szólni. Most úgy tűnik, hogy végre sikerült megcsinálni. Előre le szeretném szögezni, hogy lehet, hogy vannak még benne hibák, ezért előre is elnézést kérek, ha találtok valami nem oda illőt (nem tetszőt) kérem szóljatok.
Nos, ezentúl a hírek egy kicsit máshogy fognak kinézni. A hír beküldésének dátuma, szerzője mellett néha fogtok találni egy új feliratot. Ezt akkor fogjátok ott találni, ha éppen egy olyan cikket olvastok, ami 3 napnál nem régebben került ki az oldalra. Továbbá találtok egy olyat, hogy átlagos olvasói értékelés. Tehát minden cikket lehet majd értékelni (0-5 csillagig). Értékelni csak a regisztrált és bejelentkezett tagok tudnak. Hogy is van ez? Láttok minden cikk alatt egy kis szövegbuborékot. Arra kattintva lehet megejteni a hozzászólásokat és azon belül is lehet értékelni a cikket. Aki nem regisztrált az is hozzá tud szólni a cikkekhez, viszont értékelni azt nem tud. Tehát a hozzászólások küldése nem regisztrációhoz kötött! A szövegbuborék mellett találtok egy kis borítékot is. Erre kattintva (majd a felugró ablakot nagyobb méretűre rakva Smile) el lehet küldeni a cikket e-mailben barátoknak vagy akárkiknek. Ám egy idő után problémák adódtak. Meg volt ugye csinálva úgy ahogy ez a hozzászólós dolog a cikkekhez. Ez szép és jó, működött is. Egy dolog, hogy nem nagyon van használva, de a lényeg hogy megy. De pár napja betámadták ezek a rohadt spamek, így kénytelen voltam egy kis biztonsági dolgot életbe léptetni. Ha netalán a jövőben valaki hozzá szeretni szólni a cikkhez, az úgynevezett Mathguard biztonsági kérdés megválaszolása után teheti azt meg. Nem kell megijedni, egyszerű matematikai feladványok ezek (alapműveletek), szóval nem kell semminek az integrálját, vagy a parciális deriváltját kiszámolni. Szal hozzászólás beírása után azt kellett megválaszolni és úgy került elküldésre a hozzászólás.
Aztán 2010. július 25-én nyilvánosságra hoztuk, hogy a következő játék amit le fogunk szinkronizálni a Doom 3 : Resurreciton of Evil lesz. Miért ez? Mint ahogy írtam, ha már készen van a nagy alapjáték, csináljuk meg hozzá ezt a kicsit is, hogy teljes legyen (egyenlőre) a Doom szinkronok sora. Meg ezt a project jó lesz arra is, hogy a donSzundhy által létrehozott stúdiót leteszteljük és elkészülhessen a stúdió bemutatkozó munkája.
Augusztus elején pedig Asary, akit a GTA 3 szinkronból ismerhettek küldött nekem egy e-mailt. Mint tudjuk, Asary már régebben is segített nekem, egy régebbi bannerünk is az ő keze munkáját dicséri. Lényeg a lényeg, ő jóval profibb a képek szerkesztésében mint én (ideje lenne már pedig nekem is egy minimum szintet megtanulni, csak hát soha nem visz rá a lélek) ezért készített számunkra pár új bannert. Egytől-egyig mind nagyon tetszetős volt. Akkor már tudtam, hogy az oldalon új fejléc lesz Smile. Nagy nehezen sikerült kiválasztanom a számomra legszimpatikusabb alkotásokat.
Az ő keze munkáját dicséri az új fejléc, a weblapra való belépés előtt a BELÉPÉS link feletti kép, továbbá a főoldal legalján lévő kép is le lett cserélve az általa készített kép egyikére. Nekem mind nagyon tetszik és így az oldalon keresztül is szeretném megköszönni, hogy idejét nem sajnálva eszébe jutottunk és készített pár kiváló bannert. Köszönjük!
Pluszként megcsináltam még az oldal favicon-ját is, hogy már az is nézzen ki valahogy, mert ugye eddig nem volt semmi. Mostantól láthatjátok a Doom és Doom 2 főhősének arcait mind az összes variációban ahogy szerepelt a játékokban. (favicon = fent a lapfüleken, az oldal neve mellett megjelenő kis pár pixeles ikon)
Tehát bátran állíthatom, hogy eddig ebben az évben is elég sok változáson mentünk keresztül.

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok